Over Damesdispuut Odd and Seen

Een groep Vreemd en Geziene dames die altijd in zijn voor ludieke acties en zin hebben in gezelligheid, oftewel Damesdispuut Odd and Seen.
Dit mooie dispuut is op 5 oktober 1990 opgericht door acht enthousiaste dames. Jarenlang waren wij aanwezig op de Kroeg.

Wij zijn even weggeweest, maar nu kleurt Leeuwarden weer fel Oranje! Wij zijn eerlijk en oprecht en delen alles met elkaar. Wij zetten ons in waar mogelijk en vormen samen het Oranje blok. De vriendschappen die zijn ontstaan binnen Damesdispuut Odd and Seen zijn grenzeloos en draagt bij tot geluk en vermindert verdriet, doordat plezier verdubbelt en verdriet gedeeld wordt.

Het leven is mooi als je Vreemd en Gezien bent!

TITSHOUSE

Je weet niet wat je overkomt als je het prachtige Titshouse binnen komt lopen op de Nieuwestad! Altijd feesten, katers, rumoer, gezelligheid, bier, thee of in het zonnetje lekker uit de grote ramen hangen, het is hier allemaal mogelijk. Dit is het Dispuutshuis van Damesdispuut Odd and Seen. Waar de 19 oranje dames elke dag in en uit lopen. Klop aan, bel aan, loop binnen, er is altijd wel iemand thuis die in is voor gezelligheid. Een relatie is als een huis, als er een lamp kapot is koop je geen nieuw huis, je vervangt de lamp.

Geschiedenis

5 oktober 1990 daar begon het mee… Acht eerstejaars dames hadden het idee om samen een dispuut op te richten omdat zij bij de bestaande damesdisputen geen aansluiting voelden. Snel werd duidelijk dat je niet zo maar een dispuut kon worden. Io Vivat hanteert allerlei regels en stappen die je moet doorlopen om dispuut te worden. Vandaar dat in 1990 Odd and Seen eerst een jaarclub werd. Odd and Seen was direct zichtbaar, overal aanwezig en te herkennen aan hun oranje/grijs gestreepte truien. In 1991/1992 kwam de tweede lichting met zes dames erbij en na een lange profileringstijd binnen Io Vivat werd Odd and Seen een genootschap, de volgende stap op weg naar dispuut werd hiermee gezet.

Dat Odd and Seen een dispuut wilde worden, stond nog steeds als een paal boven water. Als genootschap is geprobeerd om bij zoveel mogelijk Io Vivatters bekendheid te verkrijgen via allerlei ludieke activiteiten. Ook werd een sponsor geregeld (discotheek Rock It) en oranje club-overhemden werden gedrukt.

Op 1 november 1992 werd Odd and Seen Kandidaat-Dispuut. Ondertussen werd een derde lichting dames gezocht. Wederom werden veel profileringsactiviteiten georganiseerd en probeerden we als club zo veel mogelijk zichtbaar te zijn op alle evenementen, feestjes, kookwedstrijden, sport events en in de sociëteit natuurlijk. Op 12 mei 1993 was het eindelijk zo ver, na een half jaar Kandidaat-Dispuut te zijn geweest, werd door de Leden van de Vereniging Io Vivat beslist over het lot van Odd and Seen en werd met een ruime meerderheid aan positieve stemmen Odd and Seen het derde officiële damesdispuut van Io Vivat Nostrorum Sanitas. En nu… nu zijn we ruim 30 jaar en 105 oudleden verder.